Κοινωνικό Αγχος και Κοινωνική Απομόνωση

 

Το International Society of Cognitive Behavior Psychotherapy (CBT HypnoPsy) σε συνεργασία με το SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει και προσφέρει κάθε χρόνο εφαρμοσμένα εργαστήρια που καλύπτουν συγκεκριμένα θέματα με στόχο την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Οι κύκλοι εργαστηρίων απευθύνονται στους εκπαιδευόμενους του CBT HypnoPsy και του SCG, σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας και των Ανθρωπίνων Επιστημών, σε άτομα που επιθυμούν να εισαχθούν στη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις εφαρμογές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας ή/και της Ύπνο-Ψυχοθεραπείας αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εξελίξουν τον εαυτό τους.

 

1Ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

 

 

 

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι κρατούν κρυφό το πόσο πολύ μπορεί να δυσκολεύονται κοινωνικά, το κοινωνικό άγχος είναι πάρα πολύ συνηθισμένο.

Άνθρωποι με κοινωνικό άγχος χαρακτηρίζονται συχνά ως ντροπαλοί, συνεσταλμένοι ή ακόμα και ως σνομπ ή μοναχικοί και συχνά υποφέρουν και από άλλες δυσκολίες εξαιτίας του μειωμένου επιπέδου ποιότητας ζωής που προκαλεί το κοινωνικό άγχος.

Ο στόχος του εφαρμοσμένου εργαστηρίου είναι:

· Η κατανόηση των λειτουργιών του κοινωνικού άγχους και των παραγόντων που το διατηρούν

· Η αναγνώριση μεθόδων που μπορούν να βοηθήσουν στην διαχείριση του κοινωνικού άγχους

· Η αναγνώριση μεθόδων που μπορούν να ενισχύσουν το συνολικό επίπεδο ποιότητας ζωής και την κοινωνική δικτύωση

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: psylab@scg.edu.gr

2100080150, Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-20:00,

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Παρασκευή 27/5 10.00-16.00 και Σάββατο 28/5 10.00-16.00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100€ για τους φοιτητές του SCG, 150€ για εξωτερικούς συμμετέχοντες

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 5 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Sapienza Università di Roma της Ιταλίας και στη συνέχεια απέκτησε το Μεταπτυχιακό του στην Κλινική Ψυχολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εκπαιδευθεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στην Κλινική Υπνοθεραπεία και στην Αθλητική Ψυχολογία και εκπαιδεύεται στη Κλινική Εποπτεία. Είναι Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας σε ζητήματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη του Pegaso University της Μάλτας. Είναι ιδρυτικό και πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ύπνο-Ψυχοθεραπείας (CBT-HypnoPsy)