Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχει αποκτήσει 18 Νόμπελ και κατατάσσεται στην 1η θέση στην Ευρώπη και στην 16η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Lens 2017.

Από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχουν αποφοιτήσει εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι: Λουί Παστέρ (χημικός και μικροβιολόγος), Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (ποιητής, μυθιστοριογράφος), Κλέμενς Βέντσελ Λόταρ φον Μέττερνιχ (Αυστριακός διπλωμάτης και πολιτικός), Αδόλφος φον Μπάιερ (χημικός/νομπελίστας), Καρλ Φέρντιναντ Μπράουν (φυσικός/νομπελίστας), Μπένο Γούτενμπεργκ (σεισμολόγος/επινόησε την κλίμακα Ρίχτερ), Σαρλ Λουί Αλφόνς Λαβεράν (ιατρός/νομπελίστας), Ζαν Κλωντ Γιούνκερ (πολιτικός/πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Άλμπερτ Σβάιτσερ (φιλόσοφος/νομπελίστας ειρήνης).

Στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου λειτουργούν 36 διαφορετικές Σχολές όπου φοιτούν 55.000 φοιτητές και 79 ερευνητικά κέντρα. Το Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και συγκαταλέγεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια στην Έρευνα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων League of European Research Universities.

To No1 Πανεπιστημιο στην Ευρωπη

Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου είναι κρατικό Γαλλικό Πανεπιστήμιο το οποίο ιδρύθηκε το 1538 και έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των σύγχρονων ζητημάτων της κοινωνίας, μέσω της καινοτόμου διδασκαλίας και έρευνας.

18

ΝΟΜΠΕΛ

36

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ*

79

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

55000

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

16η

ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ*

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου στους τομείς: Ψυχολογία, Αθλητικές Επιστήμες, Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες, Επαγγελματική και Λογοτεχνική Μετάφραση, σε συνεργασία με τις ακόλουθες σχολές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου:
photo

Σχολή Ψυχολογίας

Η Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στους τομείς: Ψυχολογία, Νευροψυχολογία, Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία, Κλινική Αναπτυξιακή Ψυχολογία, Κοινωνική Ψυχολογία, Ψυχοπαθολογία, Ψυχανάλυση, Εργασιακή Ψυχολογία, Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία. Σε όλα τα προγράμματα οι φοιτητές δραστηριοποιούνται στην έρευνα σε διάφορους τομείς του ενδιαφέροντός τους.
photo

Ινστιτούτο Μεταφραστών, Διερμηνέων και Διεθνών Σχέσεων (ITIRI)

Το Ινστιτούτο Μεταφραστών, Διερμηνέων και Διεθνών Σχέσεων (ITIRI) του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα στους τομείς της Μετάφρασης, της Διερμηνείας και των Διεθνών Σχέσεων. Οι καθηγητές του ITIRI είναι ακαδημαϊκοί και/ή επαγγελματίες στο αντικείμενο της διδασκαλίας τους προκειμένου να παρέχουν στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ενταχθούν στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επαγγελματική Μετάφραση κατατάσσεται από την Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα 10 καλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα της Γαλλίας.
photo

Σχολή Γλωσσών

Η Σχολή Γλωσσών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου προσφέρει προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα στον τομέα των ξένων γλωσσών σε συνδυασμούς 24 γλωσσών. Το προπτυχιακό πρόγραμμα στις Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες της Σχολής Γλωσσών εστιάζει στην πολυπολιτισμική και διεπιστημονική προσέγγιση σε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.
photo

Σχολή Αθλητικών Επιστημών

Η Σχολή Αθλητικών Επιστημών (STAPS) του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα στον τομέα του Αθλητισμού στην Ευρώπη. Η Σχολή προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση προκειμένου οι φοιτητές να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας στον τομέα του Αθλητισμού ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε συγκεκριμένο τομέα της επιλογής τους.

SCG – Scientific College of Greece

ΠΡΟΣΙΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ