ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βασικός στόχος των Προγραμμάτων Πτυχίο στην Ψυχολογία, Μάστερ στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία και Μάστερ στην Κλινική Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία, είναι η άρτια κατάρτιση επιστημόνων και επαγγελματιών στο χώρο της Ψυχολογίας.

Η Ψυχολογία είναι ο επιστημονικός κλάδος που διερευνά τον τρόπο σκέψης και δράσης των ανθρώπων υιοθετώντας το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με θεωρίες, μοντέλα, εργαλεία, πρακτικές και τεχνικές που σκιαγραφούν τους παράγοντες επίδρασης και πρόβλεψης της ανθρώπινης λειτουργίας. Επίσης οι φοιτητές εξοικειώνονται με την ερευνητική διαδικασία που αφορά στις ποικίλες διαστάσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα οι φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες στο χώρο της Ψυχολογίας διδάσκονται θεματικές και πρακτικές της Βασικής και Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, προκειμένου να επιλέξουν τον κλάδο της εν λόγω επιστήμης που επιθυμούν να ακολουθήσουν.

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ερευνητικές μελέτες που διεξάγονται στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης και Πειραματικής Ψυχολογίας και του Εργαστηρίου Νοητικής Νευροεπιστήμης & Κλινικής Νευροψυχολογίας του Κολλεγίου, καθώς και σε σεμινάρια και συνέδρια που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας σε συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ψυχολογία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, αναγνωρισμένα από το ΑΤΕΕΝ του Υπουργείου Παιδείας. Όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις διενεργούνται στην Ελληνική γλώσσα.

Δραστηριότητες Τμήματος

Ενημερωθείτε εδώ για τις δραστηριότητες των φοιτητών του τμήματος Ψυχολογίας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πτυχίο στην Ψυχολογία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεταπτυχιακό στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεταπτυχιακό στην Κλινική Γνωσιακή - Συμπεριφορική Θεραπεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

SCG Scientific College of Greece

ΠΡΟΣΙΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Μαθήματα στην Ελληνική Γλώσσα

Περιορισμένος αριθμός εγγραφών από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου