ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον φοιτητή μας, αθλητή Γιώργο Λουφέκη

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  από το Κολλέγιο και τους καθηγητές του στον φοιτητή μας Γιώργο Λουφέκη, για τις πρωτιές του σε δύσκολες διαδρομές επί τρία συνεχή Σαββατοκύριακα.

 

Ο Γιώργος Λουφέκης, αθλητής και προπονητής της ομάδας L-Crew, ήρθε πρώτος στους εξής αγώνες:

25/9/2022       πρώτος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο “Στα Ιχνη της Ιεράς Οδού” με χρόνο 1:17:37

2/10/2022       πρώτος στα 38 χιλιόμετρα με χρόνο 4:14

9/10/2022       πρώτος στον ορεινό αγώνα υπεραπόστασης στο Παρανέστι, με χρόνο 12:31:51

 

Ο τελευταίος αγώνας των 110χλμ με 4675μ θετικής υψομετρικής είναι από τους πιο παλιούς στην χώρα μας, στον οποίο ο Γιώργος Λυφέκης έκανε και την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην διοργάνωση τα τελευταία 16 χρόνια.

 

Ευχόμαστε στον Γιώργο πάντα αθλητικές και προπονητικές επιτυχίες!

 

Ευχαριστήρια επιστολή του Γιώργου Λουφέκη

Θέλω να ευχαριστήσω το SCG για την στήριξη που μου παρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου αλλά και τους καθηγητές για την αντιμετώπισή τους προς εμένα ως σπουδαστή.

Στα πλαίσια της βελτίωσής μου ως αθλητής και προπονητής αθλημάτων αντοχής η ακαδημαϊκή μόρφωση και η επιστημονική κατάρτιση ήταν μονόδρομος. Πίστευα όμως πως η γνώση που θα μου παρεχόταν θα ήταν κυρίως συμπληρωματική όσον αφορά την προπονητική και ειδικά για τα αθλήματα του τριάθλου και του ορεινού δρόμου με τα οποία ασχολούμαι, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα ως ειδικότητα σε κανένα Πανεπιστήμιο.

Εξεπλάγην ευχάριστα, όμως, όταν είδα πόσο ουσιώδης είναι μεμονωμένα αλλά και συνολικά τα μαθήματα και η εκπαίδευση η οποία παρέχεται στο SCG.

Για παράδειγμα, μαθήματα όπως η Φυσιολογία και η Βιομηχανική βοηθούν να κατανοήσεις το σώμα και τις λεπτές λειτουργίες του και μετέπειτα να αναλύσεις και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα που σου δίνονται στο άθλημά σου. Έτσι, ανοίγουν πολλές πόρτες στην εξέλιξη του αθλήματος το οποίο με πάθος ακολουθώ τα τελευταία 5 χρόνια (ορεινό τρέξιμο) ή γενικά τα αγωνίσματα αντοχής εδώ και 20 και πλέον χρόνια.

Σε αγώνες όπως τα 110χλμ με 4675 θετικής υψομετρικής τα οποία κάλυψα πρώτος το περασμένο Σάββατο 8/10 και με την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην διοργάνωση Virgin Forest Trail, βλέπω και επιβεβαιώνω τα αποτελέσματα της γνώσης και της μελέτης μου αυτά τα 2 χρόνια.

Το ότι μπορούσα να αναλύσω τις ενεργειακές δαπάνες που θα χρειαστεί ο οργανισμός μου για αυτές τις 12μιση ώρες και από πού θα αντληθούν, το πώς θα επηρεαστεί η προπόνηση για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και την ανάλυση του έργου που θα παραχθεί σε αυτές τις κλίσεις συγκεκριμένα και όχι κατά προσέγγιση (μέσω του μαθήματος της Βιομηχανικής) είναι κάποιοι από τους λόγους που με κάνουν να μπαίνω στο 3ο έτος φοίτησης στο Πτυχίο Αθλητικών Επιστημών στο SCG ανυπόμονος και ενθουσιασμένος!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κυρία Πανίδη και τον κύριο Βασιλειάδη για το πρότυπο μάθημα το οποίο διδάσκουν και την προθυμία τους να λύσουν όποιες περαιτέρω απορίες είχα και να μου δώσουν όσες διευκρινίσεις χρειάστηκα.