Ο μεταπτυχιακός φοιτητής μας Δημήτρης Τζήκας – Σφακιανάκης με τον αθλητή του, Λάμπρο Βολίκα, στο Ataköy Athletics Arena

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής μας Δημήτρης Τζήκας – Σφακιανάκης συνόδευσε ως γυμναστής τον αθλητή του, Λάμπρο Βολίκα, σε Διεθνές μίτινγκ που διεξήχθη στο στάδιο Ataköy Athletics Arena της Κωνσταντινούπολης.

Ο Δημήτρης Τζήκας – Σφακιανάκης είναι απόφοιτος του Πτυχίου στις Αθλητικές Επιστήμες και φοιτητής στο Μάστερ στις Αθλητικές Επιστήμες του SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Ο Λάμπρος  Βολίκας είναι σπρίντερ του ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ και Πρωταθλητής Ελλάδας στα  100μ στην  κατηγορία  Κ23 και τρίτος Πανελληνιονίκης στην κατηγορία Ανδρών για το  2023.

[Ακολουθεί απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ]

«Ο Λάμπρος Βολίκας αγωνίστηκε στο αγώνισμα των 60μ στο οποίο είχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και  διεξήχθη σε 10 σειρές. Έτρεξε στην 7η σειρά όπου τερμάτισε πρώτος με 6″88. O τελικός διεξήχθη σε δύο σειρές. Ο Λάμπρος έτρεξε στην δεύτερη σειρά  καταλαμβάνοντας την  Τρίτη θέση με επίδοση  6″76 επίδοση που είναι μέχρι σήμερα η καλύτερη στην Ελλάδα.

Για  τον Λάμπρο Βολίκα ήταν ο πρώτος του αγώνας σε κλειστό στίβο και ο πρώτος εκτός Ελλάδας. Τον Λάμπρο συνόδευσαν στους αγώνες, ο προπονητής του Γιάννης Τζήκας και ο γυμναστής Δημήτρης Τζήκας -Σφακιανάκης. Τα έξοδα της μετακίνησης και διαμονής του αθλητή καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το σύλλογο του τον ΑΣ ΕΦΗΒΟ ΧΙΟΥ.»

Ρεπορτάζ: Στέργιος Χατζηστέργος