Αυτοπεποίθηση & Διεκδικητικότητα

Το International Society of Cognitive Behavior Psychotherapy (CBT HypnoPsy) σε συνεργασία με το SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει και προσφέρει κάθε χρόνο εφαρμοσμένα εργαστήρια που καλύπτουν συγκεκριμένα θέματα με στόχο την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη.

Οι κύκλοι εργαστηρίων απευθύνονται στους εκπαιδευόμενους του CBT HypnoPsy και του SCG, σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας και των Ανθρωπίνων Επιστημών, σε άτομα που επιθυμούν να εισαχθούν στη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις εφαρμογές της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας ή/και της Ύπνο-Ψυχοθεραπείας αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να εξελίξουν τον εαυτό τους.

 

2oς ΚΥΚΛΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ως αυτοπεποίθηση ορίζεται η ύπαρξη ενός θετικού και φροντιστικού εσωτερικού διαλόγου όχι μόνο στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες. Ως διεκδικητικότητα, ορίζεται η ικανότητα να εκφράζουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ανάγκες μας με έναν τρόπο που σέβεται τόσο τα δικαιώματα τα δικά μας, όσο και τα δικαιώματα των άλλων. Με άλλα λόγια, η ικανότητα να εκφραζόμαστε χωρίς να είμαστε επιθετικοί ή παθητικοί.

Οι έννοιες  της αυτοπεποίθησης και της διεκδικητικότητας είναι άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους εφόσον είναι δύσκολο να αναπτυχθεί η μια χωρίς την άλλη.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτυχθούν και να αποσαφηνιστούν οι έννοιες της αυτοπεποίθησης και της διεκδικητικότητας,  να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να μεταφέρουν αυτές τις έννοιες στην καθημερινότητά τους και να αναπτύξουν μια θετική στάση ζωής.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣpsylab@scg.edu.gr

2100080150, Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-20:00,

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Παρασκευή 17/6 10.00-16.00 και Σάββατο 18/6 10.00-16.00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:        100€ για τους φοιτητές του SCG, 150€ για εξωτερικούς συμμετέχοντες

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για δήλωση συμμετοχής είναι η καταβολή προκαταβολής (30% του κόστους συμμετοχής) τουλάχιστον 5 μέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου, η οποία δεν επιστρέφεται. Η εξόφληση πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη του τελευταίου εργαστηρίου.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ:

Η Κωνσταντίνα Μιχαηλίδη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πρόγραμμα ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, στην Λογικοθυμική Θεραπεία παιδιών κι εφήβων, στη Θεραπεία Αποδοχής & Δέσμευσης (Acceptance Commitment Therapy), στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Compassion Focuxed Therapy) και στο EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing). Είναι ιδρυτικό και πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ύπνο-Ψυχοθεραπείας (CBT-HypnoPsy) και από το 2016 ιδιωτεύει στη N. Σμύρνη.

 

Ο Χάρης Πούγιας ολοκλήρωσε τις σπουδές ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών. Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και στην Κλινική Υπνοθεραπεία. Είναι ιδρυτικό και πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ύπνο-Ψυχοθεραπείας (CBT-HypnoPsy), και από το 2016 ιδιωτεύει.