Πωλητής για μία ώρα με τη ΣΧΕΔΙΑ

Το SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος γιορτάζει την Επιστροφή της Δράσης «Πωλητής για Μία Ώρα», του Περιοδικού Δρόμου η «Σχεδία»

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης των Φοιτητών μας και των κοινών μας δράσεων με τη «Σχεδία», το SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Τμήμα Ψυχολογίας συμμετείχε στη δράση «Πωλητής για Μία Ώρα» που είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου. Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό Ελληνικό περιοδικό δρόμου, το οποίο δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, αλλά πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, μακροχρόνια άνεργοι και, γενικώς, άνθρωποι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές.

Στη δράση συμμετείχαν Φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία, Διδάσκοντες του Προγράμματος, καθώς και διοικητικοί συνεργάτες του Τμήματος Ψυχολογίας.

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να μπορέσουμε να στηρίξουμε και έμπρακτα το σπουδαίο κοινωνικό έργο της «Σχεδίας», να δούμε στην πράξη την καθημερινή προσπάθεια των πωλητών κόντρα στα στερεότυπα και τον αποκλεισμό και να συνομιλήσουμε με μια εκ των παλαιότερων και εμβληματικότερων πωλητών, την υπέροχη κα. Δήμητρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «Πωλητής για Μία Ώρα», όπως και για τους Υποστηρικτές αυτής μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.shedia.gr/news/2022/jun/21/h-drash-pwlhths-gia-mia-wra-giortazei-thn-epistrof/